Šport

Šport je najlepšia terapia, v ktorej dokážu rovnako vyniknúť deti zdravé, hendikepované, dokonca aj deti s viacnásobným znevýhodnením - pohybovým, rečovým a v špeciálnych prípadoch aj mentálnym.

Boccia

Boccia je paralympijský šport určený nielen pre zdravotne znevýhodnených ľudí, ale aj pre zdravých športovcov. Hrá sa vo vnútri, na kurte o rozmeroch 12,5 x 6m. Môžu ju hrať jednotlivci, páry alebo tímy. Každý hráč má šesť lôpt červenej alebo modrej farby. Cieľom hry je hádzaním dostať svoje lopty bližšie k bielej lopte “jack“, ako súper. 

Boccia je našou jednotkou od samého založenia združenia. Na našich tréningoch v telocvični, kde máme k dispozícii ihrisko regulárnej veľkosti, sa učíme nové techniky hádzania a skúšame rôzne herné situácie.

Cornhole

Cez športové akivity vytvárame priestor na zbližovanie zdravotne znevýhodnených detí spolu s ich zdravými rovesníkmi. Inšpirujeme sa netradičnými druhmi športu ako je Cornhole. Touto cestou ďakujeme nášmu dlhoročnému priateľovi a dobrovoľníkovi Martinovi Detvovi Gyetvenovi alias Kukovi za vyrobenie hry. Hráme ju už 10 rokov a za ten čas sme si s ňou užili veľa zábavy.

Ak vás táto hra zaujala a radi by ste si ju zahrali, pozrite si jej pravidlá na stránke Slovenskej Asociácie Cornhole.

Mölkky

Túto fínsku hru sme získali od klubu Pampúch z Prievidze a hneď sme si ju veľmi obľúbili. Je to jednoduchá hra na von, do trávy. Okrem správnej trefy sa vám pri nej zíde aj trošku matematiky pri rátaní skóre. Odporúčame všetko zapisovať a nespoliehať sa len na svoju pamäť.

Ak vás táto hra zaujala a radi by ste si ju zahrali, pozrite si jej pravidlá na stránke klubu Pampúch z Prievidze.

Súčasťou záujmových krúžkov v Okáčiku bolo aj tanečné štúdio s dvoma tanečnými skupinami 4U Dance Crew a P&E. 4U Dance Crew je dievčenská tanečná skupina s tanečným štýlom disco, street dance alebo hip hop. P&E je dvojčlenná skupina zložená z trénerky Evky Gúghovej a zdravotne znevýhodneného tanečníka s Downovým syndrómom Peťka Gregora. V súčasnosti trénuje Peťko so svojou sestrou Jankou na tanečný festival No Barriers.