Tanec

Súčasťou záujmových krúžkov v Okáčiku bolo aj tanečné štúdio s dvoma tanečnými skupinami 4U Dance Crew a P&E.

4U DANCE CREW

Motto dievčenskej skupiny bolo „tancujeme pre radosť“. Dievčatá sa každoročne zúčastňovali rôznych tanečných súťaží a dosahovali aj pekné výsledky. Jedným z najväčších bolo v regionálnej súťažnej prehliadke moderného a módneho tanca „Deň tanca“, v POS Žiar n/Hronom, s choreografiou “Magic” 10. 4. 2017 „Zlaté pásmo“ s postupom na krajskú prehliadku v kategórii „Veľké choreografie“. Neopísateľná radosť a objatia po vyhlásení výsledkov. Toto sú momenty, ktoré nás motivujú a spájajú. Dievčatá tiež získali 25. 4. 2017, na krajskej prehliadke „Deň tanca 2017“, v MsKC Žiar n/Hronom „Strieborné pásmo“.

Ďalším úspechov bolo /s choreografiou „I like it“/ Zlaté pásmo s postupom na krajskú prehliadku /16. 4. 2019 MsKC ZH/ v kategórii Disco a open choreografie. Blahoželáme! Súťaž organizovalo Pohronské osvetové stredisko v Žiari nad Hronom.

Neskôr sa skupina rozrástla o skupinu menších dievčat, takže začali trénovať dvojfázovo. Menšie dievčatá vystúpili s choreografiami “My style”, “New age” a “Horí horí” v kabaretnom programe “Vitaj u nás, Mikuláš”, na Dni detí, na Hasičskom plese a na zimnom pobyte “Vianočný úsmev”.

P&E

Bola dvojčlenná skupina zložená z trénerky Evky Gúghovej a zdravotne znevýhodneného tanečníka s Downovým syndrómom Peťka Gregora. Spolu tancovali viac ako 2 roky a získali mnohé ocenenia.

8. apríla 2017 sa naše duo „P&E“ zúčastnili v Bratislave, v Zrkadlovom háji, tanečnej súťaže „Pohyb bez bariér“. V semifinálovom kole, s choreografiou „Me&You“ získali prvé miesto a postup do finálového kola. Veľký deň pre Peťka a mimoriadne úspešný pre Evku – je to ocenenie jej trénerskej práce. Všetko to napätie, skúšky a vystúpenie sme prežívali spolu. Gratulujeme a ďakujeme vám za vzornú reprezentáciu a výnimočný deň.

Po úspešnom semifinálovom kole tanečnej súťaže „Pohyb bez bariér“, 23. 3. 2018, v Zrkadlovom háji, v Bratislave, kde naše okáčikovské duo získalo s choreografiou “Rolly rolly”, zlatú medailu, nás 22. 4. 2018 reprezentovali vo finálovom kole, v Mestskom divadle, v Žiline, kde opäť získali 1. miesto. Sme na vás hrdí.

V roku 2019 do skupiny pribudla nová tanečníčka Mirka Polcová a naše trio sa v sobotu, 13. 4. 2019 zúčastnilo tanečnej súťaži “Pohyb bez bariér 2019” v Dome odborov, v Žiline. V kategórii “Znevýhodnené skupiny” si opäť vytancovali zlato. Srdečne blahoželáme.

Tancovať sme neprestali ani počas pandemickej prestávky. V októbri 2023 sme dostali pozvánku na ďalšiu tanečnú súťaž pre zmiešané zdravotne znevýhodnené skupiny „No Barriers“, organizovanú OZ Pohyb bez bariér. A tak sa momentálne Peťko pripravuje so svojou sestrou Jankou na svoje ďalšie tanečné vystúpenie. Tešíme sa.